- Mijn specialiteiten

Mijn specialisaties

Als Medisch Pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder ontwikkelt. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

De risicovoet

Het behandelen en verzorgen van de diabetische voet, de reumatische voet en de ouderen voet.

Specialistische technieken

Waaronder nagelreparatie,een nagelbeugel plaatsen bij o.a. ingroeiende nagels of nagelwal problemen, een orthese maken bij bijvoorbeeld scheef groeiende of over elkaar liggende tenen en tijdelijke drukontlasting door middel van vilt technieken.

Ambulant 

Ondanks mijn praktijk aan huis biedt ik ook de mogelijkheid aan om, bij u aan huis te komen wanneer het voor u niet mogelijk is om bij mij te komen

Cosmetische zorg

Natuurlijk kunt u ook altijd bij mij terecht wanneer u geen echte voetproblemen heeft, maar uw voeten alleen maar lekker wilt laten verwennen. Uw voeten dragen u wel de hele dag. Dit kan ook bij mij door middel van een heerlijke voetscrub en een voetmasker of eventueel ter afsluiting een heerlijke voet en of onderbeen massage. Dit allemaal natuurlijk naast een heerlijke Pedicure Behandeling.
 

Nagel reparatie

Het komt voor dat u last heeft van een ingroeiende nagel of dat er een stukje uit uw nagel mist door stoten of afbreken van de nagel. Dit kan ik repareren door middel van acryl of gel en op deze manier wordt uw nagel weer mooi in de groei begeleid tot het probleem weer verholpen is.


Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 


Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.


Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).


Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.


Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.


Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten


Loop met uw blote voeten door het zand!


Afspraak maken

Als pedicure neem ik de tijd voor mijn klanten om samen tot een oplossing te komen bij voetproblemen.

Contact opnemen  

Openingstijden

Iedere maandag werk ik in Woon-zorgcentrum de Wiken in Drachten. Woont u in de buurt dan kunt u ook een afspraak maken voor deze locatie.

Wij zijn vandaag gesloten


maandag 09:00 - 12:30 & 13:00 - 17:00
dinsdag 09:00 - 12:30 & 13:00 - 20:00
woensdag 09:00 - 12:30 & 13:00 - 17:00
donderdag gesloten    
vrijdag gesloten    
zaterdag gesloten    
zondag gesloten    

Contact

Pedicure Rikst Boersma
Boelenswei 47
9233 KD BOELENSLAAN
Tel. 06 20870882

Afspraak maken  

Diabetische voet

Voor de diabetische voetzorg heb ik een samenwerkingsverband met verschillende podotherapeuten. waaronder;

Meer informatie  

Privacy beleid

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met persoonlijke informatie om.

Lees meer  Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website